النهار
الجمعة 31 يوليو 2026 04:04 صـ 15 صفر 1448 هـ
جريدة النهار المصرية رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرأسامة شرشر
«صيدلة المنصورة» تناقش رسالة ماجستير لباحث عراقي حول الحد من الآثار السمية للعلاج الدوائي الكيميائي بعد رسوب 67% من أولى طب.. أول تعليق لرئيس جامعة قنا: لن يتخرج إلا من استوفى المعايير الأكاديمية ”تعليم البحيرة” و”الأبنية التعليمية” تنسقان الجهود لخطة شاملة للأعمال الإنشائية والصيانة الشاملة لمشروعات المدارس ميناء الإسكندرية يستقبل السفينة السياحية ”Aroya” علي متنها 3846 سائح ضبط 125 عبوة بويات منتهية الصلاحية خلال حملة تموينية بقرية صروة في قلين بكفرالشيخ وفاة عامل متأثرًا بإصابته في حادث تصادم بطريق القاهرة - الفيوم وزير التعليم العالي والبحث العلمي يقرر غلق اكاديميات اعلامية وتعليمية تمنح شهادات وهمية ​«أفريكسيم بنك» يطلق منصات تجارية في زيمبابوي ومالاوي لدعم التجارة البينية الأفريقية مناقشة رواية بعد منتصف الليل في بيت السناري محمد عيسى رئيسًا ورامي كاطو نائبًا.. جمعية اتصال تُشكل مكتبها التنفيذي للدورة 2026-2030 MCS وWadhwani Foundation توقعان مذكرة تفاهم لتعزيز جاهزية الشباب لوظائف المستقبل في مجال الأمن السيبراني 73% من مؤسسات مصر تخشى مخاطر الذكاء الاصطناعي رغم وتيرة تبنيه السريعة

حوادث

سيدة بدعوى نفقة: ”بنتي سابت الجامعة عشان المصاريف.. وجوزى بيهددني بمياه النار”

أرشيفية
أرشيفية

بوجه ظهر عليه قسوة ومرارة الأيام، تقف سيدة في الخمسينات من عمرها، تشكو للقاضي بمحكمة الأسرة بالجيزة قسوة ما تتعرض له من زوجها بعد زواج استمر لأكثر من ربع قرن، كانت له خير الزوجة والسند.

وبدموع الحزن وصوتٍ مكتوم، بدأت الزوجة حديثها للقاضي: "اتجوزنا من 25 سنة، وربنا رزقنا بولدين وبنت، كنت عايشه تحت رجلين جوزي وأولادي، فاتحه البيت بالجنيه اللي ربنا يرزق به، عمري ما اشتكيت ولا حسسته إن في حاجه ناقصنا، برضى بالقليل وعايشه علشان سعادته وبخدمه بعنيا".

وتابعت: "في يوم لقيته بيقولي أنه اتجوز عليا، والخبر وقع عليا زي الصاعقة، عمري ما توقعت أنه يعمل فيا كدا بعد عشرة 25 سنة وأني عمري ما قصرت معاه في حاجة، لكنه مكتفاش بالجواز من واحدة تانية بل امتنع عن مصاريفنا أنا وأولاده".

وأكملت: "معرفش حاجة عن العالم برة ولا عمري اشتغلت، ومكنتش عارفة أعمل ايه، بنتي في الجامعة سابت الجامعة بسبب أنها مش بتلاقي مواصلاتها كل يوم، وابني الصغير باص المدرسة رفض يعدي عليه علشان مدفعتش المصاريف، وفجأة لقيت حياتي أنا و أولادي بتدمر".

واختتمت حديثها: "صاحب الشقة بيهددنا يطردنا من الشقة بسبب تأخير الإيجار، اضطريت أرفع على جوزي قضية نفقة علشان نقدر نعيش أنا وأولادي، لكنه بيهددنا من يومها بالقتل او أنه يحرق وشي بماية نار وحياتي جحيم".

لجأت الزوجة للمحامي مصطفى الكيلاني، والذي أقام دعوى نفقة تحمل رقم 45 لسنة 2023 محكمة أسرة الجيزة، ومازالت المحكمة تنظر القضية ولم يتم الفصل فيها حتى الآن.