النهار
الخميس 13 أغسطس 2026 03:12 صـ 28 صفر 1448 هـ
جريدة النهار المصرية رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرأسامة شرشر
«المنصب أداني أكتر ما خد مني».. هالة زايد تفتح خزائن أسرار الصحة لـ«النهار»: أنا مش جاية أكشف على عيان.. وما قلدتش... “الصحفيين” تفتح باب القيد بجدول تحت التمرين 15 أغسطس.. و3 شروط لقبول أوراق المتقدمين هالة زايد لـ”النهار”: الطبيب مش هياخد ترخيص مدى الحياة.. والممارسة الطبية تحتاج لتعليم مستمر وتحديث دائم هالة زايد لـ”النهار”: مستشفيات وزارة الصحة فتحت أبوابها لتدريب طلاب كليات الطب الجديدة هالة زايد لـ”النهار”: عدد خريجي كليات الطب ارتفع من 8 آلاف إلى 25 ألفًا لمواجهة نقص الأطباء هالة زايد لـ”النهار”: الحوكمة جعلت مصر أكثر مرونة في مواجهة الأزمات العالمية هالة زايد لـ”النهار”: رخصة مزاولة الطب مدى الحياة لم تعد كافية مشروعات وتطوير مستشفيات ورفع كفاءة البنية التحتية.. تعاون موسع بين الصحة والإنتاج الحربي| تفاصيل هالة زايد لـ”النهار”: لم نوقف إصلاح الصحة خلال كورونا وأنهينا قوائم الانتظار وزيرة الصحة السابقة لـ”النهار”: أنشأنا 5 هيئات لإعادة حوكمة النظام الصحي في مصر هالة زايد لـ”النهار”: نقلنا مصر من صدارة إصابات فيروس سي لأول دولة تحصل على شهادة الخلو من المرض هالة زايد لـ”النهار”: إدارة وزارة الصحة تحتاج لخبرات مختلفة عن مهارة الطبيب في تخصصه

حوادث

بيتفرج على كارتون.. ”منى” بدعوى خلع: ”جوزي بيسيبني في الخناقات ويجري”

أرشيفية
أرشيفية

بوجه شاحب، وعقل شارد وقفت "منى" أمام قاضي محكمة الأسرة بالتجمع الخامس، تروي معاناتها مع زوجها ووصفته بـ"العيل"، لتخليه عنها في أزماتها ومشاهدته للأفلام الكرتونية باستمرار.

وبعيون تفيض الحيرة من هوال الموقف الذي تمر به لأول مرة في حياتها قالت السيدة للمحكمة: "طول الوقت حاسه إني متجوزة عيل صغير، مش راجل كبير وناضج إطلاق، طباعه أختلفت بعد الجواز وتصرفاته بقت غريبة جدا، مش قادر يستوعب أنه راجل كبير ولا قادر يتحمل المسؤلية".

وتابعت: "تصرفات جوزي كلها طفولية، بحس إنه في أولى ابتدائي، بيشوف كرتون كتير جدا، بيقضي معظم الوقت قدامه مش بيزهق، أوقات يشتري لنفسه لعب أطفال ويلعب بيها، مفيش حاجه تدل على أنه راجل ناضج يقدر يفتح بيت ويتحمل مسؤلية حد.. عايز اللي يشتري له لعب يلعب بيها ويسلي وقته".

وأكملت: "الحياة بقت صعبة والعيشة بقت مستحيلة معاه، مش حاسه بأمان معه، وقت ما بحتاجه مش بلاقيه في ظهري وساندني.. في مرة اتخانقت مع سواق ميكروباص سابني وجري، وده خلى العيشة بينا كانت صعبة، إني أحس اني لوحدي شايله كل حاجة إحساس صعب".

واختتمت منى حديثها: "كل يوم تصرفاته بتبقى أغرب من اليوم اللي قبله، وكل يوم حاسه إني في خطر ولوحدي، فقررت أقيم ضده دعوى خلع تحمل رقم 5340، لأن الحياة لازم تستمر في توازن والمركب تمشي مفيش حد أقدر أسند عليه في الجواز إلا جوزي وطلع عيل".