النهار
الخميس 1 مايو 2025 05:47 مـ 3 ذو القعدة 1446 هـ
جريدة النهار المصرية رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرأسامة شرشر
شاهد عيان يوضح تفاصيل سقوط طفلة ببير أسانسير بالإسكندرية ”الصحة” تطلق البرنامج التأهيلي للأطباء من جامعة اتول ”ATOL ” الإنجليزية اعتمادًا على الذكاء الاصطناعي.. «جوجل» تتيح إنشاء البودكاست باللغة العربية بحركات غريبة فوق السيارة.. فتاة كوبري أكتوبر تثير الجدل وتشل حركة المرور سقوط طفلة داخل بير أسانسير أسفر عن وفاتها بالإسكندرية جامعة المنصورة تهنئ عمال مصر في عيدهم فخري لاكاي يقود هجوم سيراميكا كليوباترا أمام البنك الأهلي تشكيل البنك الأهلى لمواجهة سيراميكا فى الدورى انعقاد الاجتماع الأول للجنة التنسيقية المنوطة بتفعيل مذكرة التفاهم بين مجمع البحوث الإسلامية ومجلس الشباب المصري ”استعادة النظم الطبيعية”.. محور احتفالية منتدى التنمية المستدامة في السويس بيوم التراث العالمي مها الحملي تحقق المركز الثالث في فئتها في النسخه الرابعه 2025م في رالي جميل ”صحة البحيرة”: غلق 78 منشأة طبية خاصة مخالفة خلال حملات رقابية

فن

سليمان عيد: الدنيا مش مثالية والمخرجين حصروني بأدور معينة فرضيت بالموجود

سليمان عيد
سليمان عيد

كشف الفنان سليمان عيد، عن الأدوار التي يفضل تقديمها، مؤكدًا أن المخرجين حصروه في الكوميديا، رغم حبه للتراجيدي.

وبحسب «عيد» في تصريحات تلفزيونية: "أنا في دنيا ما فيهاش مثالية، وأكيد مش هالاقي اللي نفسي فيه، لذلك مهم إننا نتألقم مع الموجود والرضا به والاجتهاد فيه، والرضا مهم، فلو جاي لي دور وباصص في دور زميلي مش هعمل دوري كويس ولا هوصل لدور زميلي، فالأفضل أني أعيش مبسوط باللي ربنا كتبه ليا لأنه أداني الدور ده لحكمة في الوقت دا".

وأضاف: "حصروني في حتة معينة ودي من عيوب المهنة خاصة أن في بدايتي كنت بعمل نوبي وكل ما يدوني دور يقولوا لي اتكلم نوبي، لحد ما بقتش حابب الحكاية دي وفجأة كانوا بيجيبوني بدور قهوجي وكنت باحبه لأنه دور واحد وبيخلص في أسبوع وماديًا بيكون كويس".

وتابع سليمان عيد: "لما باعمل كوميديا باكون هاتجنن وأعمل تراجيدي لأنه تحدي بالنسبة لي، لأن الناس شافتني كوميديان والغريب أني لما عملت دور تراجيدي في واحد من الناس خدت جائزة أحسن ممثل تاني في دور تراجيدي، على الرغم أن الكوميدي أصعب ولازم يكون في تقدير له أكتر من كدا".

واختتم «عيد» حديثه في هذا الشأن، قائلًا: "نفس أنوع شغلي وعملت ده في مسلسل اسمه رسايل وكان دور إنساني، ومسلسل مع شيرين عادل اسمه بيت فرح كان بيجمع بين الكوميدي والتراجيدي وأنا بشوف أن الشخصيات لحم ودم فيها الكوميدي والتراجيدي، والشخصية لازم يكون فيها كل حاجة".