النهار
السبت 31 يناير 2026 07:31 صـ 12 شعبان 1447 هـ
جريدة النهار المصرية رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرأسامة شرشر
لحظة غفلة تنتهي بالموت.. القطار ينهي حياة شاب بمزلقان الثلاجة بشبرا الخيمة سباق الموت يضاعف الفاجعة.. وفاة ثانٍ شاب بحادث تصادم موتوسيكلات بشبين القناطر سباق متهور يتحول لكارثة.. مصرع شاب وإصابة 3 آخرين في حادث تصادم بشبين القناطر نائبة في طلب إحاطة: غياب منظومة النقل الجماعي في كفر الدوار استهداف منظم وتشويه متعمد.. دراسة تفضح حملات مدفوعة ضد الدكتور أشرف صبحي وزير الشباب والرياضة ضربة أمنية مدوية.. سقوط زعيم عصابة الإستيلاء على الأراضي بالقليوبية هاتفه فضح أسراره.. سقوط دجال استغل آلام الناس ومرضهم في الخانكة سقوط تجار الوهم بالقليوبية.. ضبط 5 شركات توهم الشباب بالسفر للخارج التضامن والأورمان يواصلان دعم الأسر الأولى بالرعاية بالغربية بتوزيع 700 بطانية ولحاف بالمجان لحظات رعب على الزراعي.. تصادم ميكروباصين يُصيب 7 أشخاص بطوخ أم وابنتها.. ننشر أسماء مصابتي حادث انهيار سور عليهما في قنا افتتاح مسابقة بورسعيد الدولية لحفظ القرآن والابتهال الديني بحضور وزير الأوقاف

فن

عصام صاصا مش مجرم.. هاشتاج جديد للدفاع عن مغني المهرجانات بعد دهسه مواطنًا

عصام صاصا
عصام صاصا

يحظي مؤدي المهرجانات عصام صاصا بشعبية كبيرة بين الشباب، بسبب أعماله الفنية، وظهرت هذه الجماهير على مواقع التواصل الإجتماعي للدفاع عنه، بعد حادثة دهش شاب على الطريق الدائري.

وأطلق عدد من محبي مغني المهرجانات عصام صاصا هاشتاج جديد على مختلف مواقع التواصل الإجتماعي، بعنوان «عصام صاصا مش مجرم»، وذلك للدفاع عنه بعد دهسه مواطنًا على الطريق الدائري في الأيام الماضية.

واشتهد البعض بقول الله تعال«وَمَا لِلظَّالِمِينَ مِن نَّصِيرٍ»، من سورة الحج، الآية 71، دفاعا عن عصام صاصا، وأشار الكثير بإن الحادث لم تكن إلا قضاء وقدر.

حمو بيكا يتفاعل مع هاشتاج عصام صاصا مش مجرم

وكان من ضمن المتفاعلين لهذا الهاشتاج، مؤدي المهرجات حمو بيكا، حيث كتب منشورًا عبر حسابه الشخصي على إنستجرام، قائلا به: عصام صاصا، عمره في حياته ما كان مؤذي أو شخص مش كويس، وأنا مش بكتب الكلام ده عشان أزيط في الزيطة.

وتابع: وأنا مش بكتب الكلام ده عشان أزيط في الزيطة، ومش محتاج أظيط أنا كحمو بيكا أنا أعرف الراجل ده من سنين السنين كمان، خبط واحد بعربيته قضاء وقدر ياريت بقى الناس بتاعت التيك توك، والناس اللي هي بتزيط دي متركبش المركب بالشقلوب، وتفضل تقول كلام محصلش الراجل ده.

وأكمل: دلوقتي في محنة، وفي أكتر مش شخص بيطلعوا يعملوا فيديوهات ملهاش أي تلاتين لازمة ملكمش الحق إنكم تتكلموا، وملكمش الحق إنكم تطلعوا تجيبوا سيرته، بأي حاجة أنا شايف كمية فيديو ع التيك توك بجد حاجه تقرف حاجه تدل على إن إحنا شخصيات معندهاش مبدء وشخصيات مقرفة.

وأردف الراجل مات وده نصيبه الله يرحمه ويرحم جميع أمواتنا، لكن المزايدات ملهاش لازمة صدقوني، والقانون والدولة هما الوحيدين اللي ليهم الحق في الكلمة، أو في أي حاجة تخص الموضوع ياريت بقي نهدا ونبطل هري، ربنا يرحم اللي مات برحمته، وربنا يرجعلنا عصام صاصا بالسلامة، وعصام صاصا مش مجرم.

حادث عصام صاصا

ويذكر أن حادث عصام صاصا، حدث يوم الاثنين الماضي الموافق 6 مايو، تسبب فيه بوفاة شخص يدعى أحمد مفتاح يبلغ من العمر 40 سنة، وذلك بعد دهسه أعلى دائري المنيب.