النهار
الجمعة 5 ديسمبر 2025 11:36 مـ 14 جمادى آخر 1447 هـ
جريدة النهار المصرية رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرأسامة شرشر
ماذا قدم منتخب مصر أمام بلجيكا ونيوزيلندا وإيران في المواجهات المباشرة؟ قائمة بيراميدز في مواجهة بتروجت المؤسسة العلاجية تُشدد الرقابة لضمان الجودة والنزاهة في ”مستشفى مبرة المعادي” أبوريدة: مجموعة مصر في كأس العالم ليست سهلة نتيجة عطل فني.. إصابة مواطن نتيجة تصادم بالباب الحديدي لمعدية الركاب ببورسعيد وزير الشباب والرياضة يستقبل البطل العالمي مصطفى حسين بعد إنهاء أزمة محاولة تجنيسه وعودته إلى صفوف المنتخب الوطني حسام حسن عن قرعة كأس العالم: جاهزون.. ونلعب دائماً للفوز قرعة مونديال 2026.. منتخب مصر في المجموعة السابعة مع بلجيكا وإيران ونيوزيلاندا لماذا ستخرج اوربا الخاسر الاكبر من التفاهمات الامريكية الروسية علي ارض اوكرانيا ؟ فتش عن البترول في كلمة السر الامريكية من العراق الي فنزويلا ؟ بتوجيهات الشيخ طحنون بن زايد.. الإمارات تطلق ”جوهرة الريادة” لرعاية قادة تكنولوجيا المستقبل سلطنة عمان تشارك في حفل جائزة التميز الحكومي العربي 2025 بالقاهرة

تقارير ومتابعات

«آسف ياريس» لـ«السيسي»: «ارفع سعر السجاير وبلاش البنزين»

علقت صفحة "أنا آسف ياريس" أكبر الصفحات المؤيدة للرئيس الأسبق حسني مبارك على قرار رفع أسعار المواد البترولية من خلال تقديم اقتراح للرئيس عبد الفتاح السيسي لحل الأزمة.

وكتبت الصفحة على فيس بوك: "فكرة من إدارة الصفحة مطروحة للمناقشة: هو ليه المشير السيسي مثلًا ميرفعش سعر السجاير الضعف ويمنع أستيراد السجاير المستوردة من بره - والمدخنين بجبرون على شرب السجاير المحلية.. أولًا يبقى وفر مليارات بتروح للغرب عن طريق منع استيراد سجايرهم وثانيًا دخل المليارات اللى كانت بتتصرف على استيراد السجاير المستوردة من الخارج دى جوه البلد عن طريق شراء المنتج المحلى".

وأضافت الصفحة: "ثالثًا فرق السعر اللى هرفعه ده يدخل خزينة الدولة بدل ما ارفع سلعة أساسية زى البنزين والكهربًا مثلا وهيبقى أكبر كمان من السعر اللى رافعته على البنزين رابعًا الحل دة مش هيمس أسعار النقل ولا المواصلات وإلا الغذاء زى البنزين ولا هيعلى أجرة المواصلات على المواطنين الغلابة.. خامسًا في ناس كتير بعد ما يتم رفع أسعار السجاير المحلية هتبطل واهو يبقى قللت من أخطار السجاير الصحية على الناس...!".

وتابعت الصفحة: "فكرة هتدخل مليارات بدون ما تولع البلد وأقدر أطبق النماذج دى على أكتر من سلعة بستوردها من الخارج وبكده أتجنب الاقتراب من السلع اللى بتمثل خطا أحمر للشعب!".