النهار
السبت 8 نوفمبر 2025 08:02 صـ 17 جمادى أول 1447 هـ
جريدة النهار المصرية رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرأسامة شرشر
حادث دموى.. النيران تلتهم سيارة إثر تصادم مروع في باسوس وإصابة 5 أشخاص مستحملش الفرحة.. وفاة خمسيني سقط خلال حفل خطوبة نجله إثر أزمة قلبية في قنا نجاح كبير للنسخة الأولى من سلسلة جولف مصر.. الهندي كوشهار بطل البحر الأحمر الدولية جوارديولا يتحدث عن مباراته الـ 1000 ضد ليفربول وحسم لقب الدوري في نوفمبر مصر تطلق مزايدة بترولية جديدة لجذب الاستثمارات الأجنبية في المناطق البكر والمياه العميقة 4 منتخبات مونديالية في كأس العين الدولية بمشاركة مصر ”شعر بالأرهاق ويجري فحوصات طبية روتينية” .. نقيب الموسيقيين يطمئن الجمهور على الحالة الصحية للكينج روبي تروج لأغنية ” حقك عليا” بالبوستر الدعائي الرسمى دون الإعلان عن موعد طرحها مجلس إدارة نادي صيادلة مصر يهنئ الدكتور محمد عصمت لتوليه رئاسة لجنة التغذية باللجنة الأولمبية المصرية كان يستعد للعودة لقريته وأسرته.. وفاة شاب من قنا إثر أزمة قلبية خلال عمله في السعودية *هواوي تحتفل بمرور ربع قرن من الشراكة في مصر وقيادة التحول الرقمي الشامل* آخر موعد لتقديم العروض 3 مايو 2026... تفاصيل المزايدة الجديدة للبحث والاستكشاف عن الغاز والبترول بالبحر الأحمر

فن

اتكتبت في 5 ساعات.. أكرم حسني يكشف كواليس أغنية «تيجي نسيب» لـ أنغام

أكرم حسني وأنغام
أكرم حسني وأنغام

كشف الفنان أكرم حسني كواليس كتابة أغنية تيجي نسيب وتلحينها قبل 3 سنوات، حتى قدمتها الفنانة أنغام في ألبومها الجديد.

كتب أكرم حسني في تعليقه على فيديو نشره للملحن إيهاب عبد الواحد وهو يغني أغنية تيجي نسيب، عبر حسابه الرسمي بموقع انستجرام، قائلًا: يوم الثلاثاء 2 نوفمبر 2021 الساعة 4 الفجر: قام إيهاب عبد الواحد عشان يمشي بعد سهرة طويلة عندي في البيت إيهاب مسابش فيها الجيتار من إيده هو بيغني وكلنا بنغني معاه.

وأضاف: بعد ما كله مشي جاتلي فكرة أغنية تيجي نسيب فكتبتها وخلصتها على الساعة 6 الصبح، وهموت وأكلم إيهاب عشان يجيلي يسمعها ويلحنها بس مكسوف أكلمه الراجل لسه ماشي من عندي من ساعتين وأكيد ملحقش ينام الساعة 7 صباحًا بعد ما قدرت أمسك نفسي لمدة ساعة كاملة اتصلت بيه الساعة 9 إيهاب وصل أنا: بوب أنا كتبت أغنية فرحان بيها أوي إيهاب: طب مش كنت بتسألني قهوتي إيه؟.

واستكمل أكرم حسني: (بتجاهل): بص يا بوب الأغنية بتقول: تيجي نسيب تيجي نجيبها في النصيب تيجي نقول محناش لبعض ويبقي بُعد تغيب وأغيب، إيهاب (باندهاش): مين اللي كاتب الكلام ده؟، قلت له: أنا، فقال لي: أنا قهوتي سادة، من الساعة 9 للساعة 12 إيهاب مبيعملش حاجة غير إنه ماسك الجيتار وعمال يجرب جمل لحنية في دماغه ويطلب قهوة سادة للساعة 12 وعشر دقايق كان خلص اللحن وبيسجله (بصوا الساعة اللي ورا عشان تتأكدوا).

وتابع: ومكانش يعرف أني لما قولتله وهو ماشي الفجر عايزين نكررها قريب أنها هتبقي قريب أوي كده، الأغنية راحت للموزع الكبير صاحب اللمسات السحرية حسن الشافعي عشان يحط بصمته عليها وتطلع بالشكل اللي إنتوا سمعتوه أغنية تيجي نسيب اتكتبت واتلحنت في خمس ساعات واستهلكت نص كيلو بن وسط محوج.

واختتم أكرم حسني حديثه عن كواليس أغنية تيجي نسيب، قائلًا: بس عشان طالعة من القلب ولحنها ملحن عبقري بيحس بكل كلمة ويترجمها للحن ربنا كرمنا بأن اللي يغنيها تبقي فنانة معجونة إحساس وفن وحلاوة صوت وحضور طاغي ومكانة كبيرة في قلوب جمهورها في كل حتة في الوطن العربي أنغام.

موضوعات متعلقة