النهار
الإثنين 7 يوليو 2025 12:46 مـ 11 محرّم 1447 هـ
جريدة النهار المصرية رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرأسامة شرشر
تنسيق الجامعات 2025.. كل ما تريد معرفته عن برنامج ”معلم البيولوجي” باللغة الإنجليزية بجامعة حلوان ياسين السقا يوجه رسالة مؤثرة لوالده بعد نجاح فيلمه الجديد ”أحمد وأحمد” ”سرقة وبجاحة”.. ياسمين الخطيب تفتح النار على مها الصغير الصين تعلق على تهديدات ترامب بفرض رسوم إضافية على الدول الداعمة لـ”بريكس” حروب الرسوم الجمركية لا أحد رابح فيها ”هل لديكي أقوال أخرى؟”.. فريدة سيف النصر تسخر من أزمة لوحة مها الصغير تفاصيل الشراكة الاستراتيجية بين مصر والصومال بالأمس..فيلم أحمد وأحمد يحصد 2 مليون و700 ألف جنيه بدور العرض المصرية أبرز التعديلات على قانون التعليم.. مجلس النواب يكشف التفاصيل السجن عامًا لـ 11 متهمًا في مشاجرة ثأرية ببورسعيد شراكة إستراتيجية بين «ألكان تليكوم» و Orbus Software لتسريع التحول المؤسسي في السوق المصرية ”معلومات الوزراء” يتناول في تقرير جديد المسؤولية الاجتماعية للشركات عالميًا ومحليًا البنك المركزي المصري يوجه البنوك نحو دعم العملاء المصدرين والتوافق بيئيًا مع المعايير الدولية

أهم الأخبار

الرئيس السيسي: ”زراعة مليون فدان تتكلف 150 مليار جنيه”

تحدث الرئيس عبد الفتاح السيسي عن أساسيات الزراعة المصرية، قائلا: "البنية الأساسية لتجهيز الأراضى للزراعة من أيام محمد على ومن عام 1805 وإحنا طالعين.. مكنش عنده مشكلة لأن المياه بتيجى من فوق ونازلة لتحت.. والحل بس يعمل قناطر وجسور.. حسن الزراعة وبقى عندنا حوالى من 4-5 ملايين فدان.. والدولة استوعبت المبلغ الخاص لتنفيذ هذا الأمر".

وأضاف الرئيس السيسي، خلال كلمته فى الجلسة الختامية للمؤتمر الاقتصادى: "لما بنقول مليون فدان يتكلفوا 150 مليار جنيه.. ده كله علشان بس أزرعهم.. 150 مليار جنيه من أجل تجهيز مليون فدان.. لأن الأرض اللى كانت بتتروى رى مريح.. خلصت؟.. وحتى محطات المعالجة نقدر نستفيد فيها بكل نقطة مياه.. هل حد مستعد للاستثمار؟.. مستعدين للاستثمار سواء داخل مصر أو بره مصر يصرف كده".

وتابع الرئيس السيسي: "أي مستثمر بيحسب الأول ومن حقه وده طبيعى.. ليه طبيعى.. لأنه فى النهاية مش جايب فلوس يفرقها.. عاوز يكسب.. الدولة مضطرة تدخل فى الموضوع لأنه أمن قومى.. اللى بينى وما بين 3 ملايين فدان طاقة عمل بس.. لازم أعمل كده وأدخلهم فى الإنتاج المحلى للدولة المصرية.. وممكن طرحهم للناس.. مشروع بالطريقة دى صعب يتعمل.. حد يقول حط المبلغ ده في الموضوع.. وأنا بسمع كتير.. يعني بحب أسمع وأقرأ وأسجل".