النهار
الثلاثاء 23 يونيو 2026 05:00 مـ 7 محرّم 1448 هـ
جريدة النهار المصرية رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرأسامة شرشر
مصر تفوز باستضافة كأس العالم الإفريقية للكورف بول الشاطئية نوبو يزور «أوجامي» برأس الحكمة.. ويشيد برؤية سوديك في تقديم تجربة عالمية على شواطئ المتوسط مكالمة احتيالية.. تقود لسقوط نصاب محترف في قبضة الأمن موعد النظر فى استئناف الزمالك على قرار الإيقاف التأديبى غدًا.. دراما ”الأعلى للإعلام” تجتمع لتقييم مسلسلات ما بعد الموسم الرمضاني التعليم تعلن عن تقرير غرفة العمليات ثانى أيام امتحانات الثانوية العامة شيخ الأزهر والمفوض السامي للأمم المتحدة لشؤون اللاجئين يبحثان تعزيز التعاون لدعم حقوق اللاجئين والنازحين خلاف على الأجرة يتحول إلى اشتباك دموي.. وإصابة طفلة في بني سويف وزير الاستثمار يقود حوارًا موسعًا مع أعضاء جمعية الاستثمار المباشر بمشاركة 50 مؤسسة الخميس 2 يوليو إجازة رسمية بمناسبة ذكرى ثورة 30 يونيو لحظات رعب لمعلمي بني سويف.. انفجار إطار أتوبيس أثناء التوجه للجان الثانوية العامة سلسلة مقاهي بنيويورك ترفض دخول النائب أمريكي مؤيد لإسرائيل.. ماذا حدث؟

فن

أمير طعيمة: مش هيفضل غير السيرة الحلوة

عبّر الشاعر أمير طعيمة، عن استيائه الشديد لتدخل الناس في أمور بعضهما البعض.

كتب أمير طعيمة، عبر حسابه الرسمي على “الفيسبوك”: “أحد الحاجات اللي بشوف إن فيها حل لكل مشاكل الجنس البشري إن كل واحد يخليه في حاله، عمرك بتعيشه مرة واحدة يعني الأفضل تستخدم كل ثانية فيه لإسعاد نفسك، سواء تجتهد عشان تبقي أحسن أو تستمتع بالناس اللي بيحبوك بجد وبتحبهم”.

وتابع قائلاً: “ما تشغلش بالك بفلان عمل أيه ووصل لإيه واشغل نفسك بنفسك، أنت فين وعايز تبقي فين، وفي الآخر الدنيا اللي أنت عايشها دي هتعدي في خمس دقايق ومش هيفضل منك غير اللي أنت عملته لنفسك والسيرة الحلوة اللي هتسيبها من بعدك”.

واختتم حديثه قائلاً: "بص لنفسك ولمحيطك وخليه أجمل حاجة، لا إحنا في سباق، ولا سعادة حد ونجاحه بيسحب من رصيدك، روح للحاجة اللي بتحبها واتعب عشانها لأن مفيش حاجة هتجيلك لحد عندك وأنت شاغل بالك بغيرك.. ربنا يهدينا جميعا".

يذكر أن تعاون أمير طعيمة، مؤخراً مع الفنانة أنغام، في أغنيتها الجديدة “أنا بعته كتير”، التي طرحتها عبر القناه الرسمية الخاصة بها على موقع “اليوتيوب”.