النهار
الخميس 15 أكتوبر 2026 10:59 مـ 3 جمادى أول 1448 هـ
جريدة النهار المصرية رئيس مجلس الإدارة ورئيس التحريرأسامة شرشر
المحكمة العربية للتحكيم توقّع مذكرة تفاهم مع جمعية الإمارات للمحامين والقانونيين لتعزيز التعاون القانوني العربي 52 قطعة سلاح آلي و88 خزنة و1700 طلقة.. جهود مكثفة لكشف لغز حقائب قطار نجع حمادي محافظ الإسماعيلية يستقبل رؤساء ١٦ فرقة بمهرجان الفنون الشعبية: مصر ستظل واحة للأمن والأمان وحاضنة لثقافات العالم ضبط 53 شيكارة سماد زراعي منتهية الصلاحية داخل مخزن بقلين في كفر الشيخ رئيس شعبة خدمات النقل الدولي واللوجستيات بالغرفة التجارية المصرية بالإسكندرية محمد مصيلحي : تعزيز الحضور الأفريقي في النقل البحري العالمي أولوية. ضبط المتهمين بإلقاء الحجارة على سيدة والتعدي عليها بالسب في شبرا الخيمة «بترول مصري كان يؤمّن طاقة إسرائيل».. ماذا استعادت مصر مع حقول سيناء؟ السفير تميم خلاف يقدم أوراق اعتماده للرئيس اللبناني ويؤكد دعم القاهرة لاستقرار بيروت صلاح يقود تشكيل طرابزون سبور أمام كوبس في دوري المؤتمر الأوروبي الذهب يرتفع 60 جنيهًا في مصر رغم صدمة التضخم الأمريكي.. وعيار 21 يسجل 6200 جنيه جامعة المنوفية تستعد لاحتفالية اليوبيل الذهبي.. كتاب توثيقي وفيلم تسجيلي ومشروعات جديدة

رياضة

أمير مرتضى منصور: أشرف بن شرقي مجددش مع الزمالك لأنه مكنش قادر يقعد في مصر

علق أمير مرتضى، المشرف السابق على الكرة بنادي الزمالك، على أزمة عدم تجديد عقد اللاعب أشرف بن شرقي، وأزمة إمام عاشور مع الزمالك، بجانب الكشف عن كواليس شرائه زيزو.

وقال أمير مرتضى، خلال استضافته ببرنامج "أسرار" مع الإعلامية أميرة بدر المذاع على قناة النهار: " أنا جبت لاعيبة كتير، زي زيزو جبته بـ 200 ألف دولار ووقتها كان بـ 3 مليون جنيه، وكان عنده مشكلة في البرتغال ولازم يرجع مصر، وفي وكيل اسمه محمد حبشي رشحه ليا، وزيزو مكنش معروف على الساحة الرياضية والمدير الفني مكنش مهتم بالتعاقد معاه، وآخر عرض جاله من السعودية واترفض كان بـ 8 مليون دولار.

وتابع: جيبت أشرف بن شرقي من الهلال السعودي اللي هو زعيم أسيا وعندهم نيمار دلوقتي، وجبته بـ 400 ألف دولار ووقتها كان بـ 6 مليون جنيه، وساعتها نادي الوداد المغربي باعوا بن شرقي لـ الهلال السعودي بـ 4 مليون يورو، وأشرف معرفش يتأقلم مع الأجواء السعودية.

وعن سبب عدم تجديد عقد أشرف بن شرقي، مع نادي الزمالك، فعلق أمير مرتضى: أشرف بن شرقي، جه الزمالك في صيف 2019 والموسم ده بيبقى اسمه موسم 2019/2020، وهو مضى 3 مواسم، ولعب معايا موسم وبعدين المجلس اتحل وقعدنا سنة في البيت بنتفرج على الزمالك في التلفزيون، ولما رجعت كان فاضل له 6 شهور في عقده ويخلص، وهو جه قالي أنا مش عايز أقعد في مصر، ولو قعدت في مصر هقعد في الزمالك، وعلشان خاطري سيبني أمشي، ومتطلعش تصرح وتدي أمل للناس أني احتمال أجدد لأني زهقت وعايز أمشي، وده لاعيب مغربي وعاش في أجواء تانية خالص، عاش في السعودية وفرنسا.

أما عن أزمة إمام عاشور: مين اللي جاب إمام عاشور الزمالك وهو مش معروف؟ أنا جبته وهو لاعب في غز المحلة ومُعار لنادي حرس الحدود، وساعتها كان عنده 20 سنة ولما جيت أعرض على المجلس أن ده لاعيب هيبقى أحسن لاعيب في مصر، وسعره كان 12 مليون جنيه وكل الناس أستائت أنت عايز تجيب لاعيب عنده 20 سنة بـ 12 مليون جنيه؟ أنا حاربت عليه ومضى 5 سنين لأنه ناشئ ومنورش غير في السنة التالتة، والسنة الرابعة أنا رجعت الزمالك تاني وبقى فاضل سنة في عقده.

وأضاف: أنا مشكلتي أني مكنتش صريح مع الناس، وأنا لو كنت رجعت في ولايتي التاني وسودتها في وش الناس، وطلعت وصارحت الرأي العام وعملت زي اللي بيعملوه دلوقتي، وبقيت أنا اللي شايل مسؤولية أني أقنع اللاعيبة تقعد، اللاعيبة دي اتحطت في صراع بين مستقبلها، دول بيبقوا مستنين اللحظة اللي يجددوا عقدهم فيها لأن دي بتضمن له رزقه لـ 3 سنين قدام، وبيتفق على رقم لـ رزقه لـ 3 سنين قدام، فبيدخل في صدام.

برنامج "أسرار" تقدمه الإعلامية أميرة بدر على شاشة النهار يومياً خلال شهر رمضان، في الساعة التاسعة والنصف مساءً، تستضيف من خلاله عدد من نجوم الفن والرياضة والسياسة في مصر.